potraviny

Nalezeno článků: 4

Kaše z prosa je dobrá na vše

Kaše z prosa je dobrá na vše

Popularita kaše z prosa stále roste. Ješte před několika roky byla tato kaše ješte zapomenutým darem přírody, dnes je nevyhnutelnou součástí zdravé výživy, například alkalické, očišťující, pro sportovce a také pro děti.

Čti více
Nejběžnější potravinové konzervanty

Nejběžnější potravinové konzervanty

Potrava byla konzervované již od dávna. Uzení, kvašení, sušení, silážování v soli -prodloužilo jeho stupeň významu, v nejvíce možnmé, přirozeném způsobu.

Čti více
Molekulární kuchyně: tak chutná nauka

Molekulární kuchyně: tak chutná nauka

Pokud jsme někdy slyšeli o chlebu ze chřestu, čokoládovém víně, slaninovém džemu nebo míchaných vajíčkách bez pánve - vznikla ze dvou vášní: do vaření i k nauce.

Čti více
Nebezpečné trans-tuky

Nebezpečné trans-tuky

Svědomí spotřebitelé, čili ti z vás, kdo znáte složení potravin a přečtete si informace na balení, narazil jste na termín "trans-tuky". Ukážeme vám, co se skrývá za tímto názvem a kam vede jejich konzumace.

Čti více